LUNA: NASA UIMESTE Intreaga Omenire cu un Anunt INCREDIBIL

LUNA este in centrul unui anunt uimitor al NASA, iata ce veste incredibila are pentru intreaga omenire agentia spatiala americana de aceasta data.

luna uimeste

LUNA este atat in centrul planurilor celor de la NASA in aceasta perioada, agentia spatiala americana incercand sa gaseasca metodele cele mai bune pentru a-si trimite astronautii acolo, iar la acest proces contribuie ceea ce vom discuta acum. Cei de la NASA au acordat unei companii americane un contract prin care aceasta urmeaza sa trimita o sonda spatiala pe luna pentru a descoperi cata apa exista acolo, si daca ea poate fi folosita in vreun fel de catre astronauti.

LUNA are multa apa inghetata, conform descoperirilor de pana acum, insa daca aceasta va putea fi folosita in vreun fel de catre NASA pentru misiunile sale, sau nu, deocamdata a ramas un foarte mare mister. NASA vrea sa afle daca se poate baza, sau nu, pe apa de pe luna pentru a-si tine astronautii in viata, sau pentru alte proiecte, asa ca a alocat 47 de milioane de dolari pentru nava care va sapa pana la 3 metri sub suprafata satelitului natural al Pamantului.

LUNA: NASA UIMESTE Intreaga Omenire cu un Anunt INCREDIBIL

LUNA va fi, deci, analizata mult mai atent de catre NASA pentru a se vedea cata gheata exista sub suprafata sa, dar si cat din acea gheata va putea fi transformat in apa de catre astronauti dupa ce vor ajunge acolo. Procesul este unul foarte complex, cei de la NASA punandu-si mari sperante in faptul ca vor putea sa analizeze indeaproape probe luate de pe luna pentru a vedea in ce masura isi pot duce planurile la indeplinire, sau nu vor putea face asta.

“Livrarea Experimentului de extracție a gheții Polar Resources, cunoscut sub numele de PRIME-1, va ajuta NASA să caute gheață la Polul Sud al Lunii și, pentru prima dată, să recolteze gheață de sub suprafață. Informațiile pe care le vom obține din PRIME-1 și alte instrumente științifice și demonstrații tehnologice pe care le trimitem pe suprafața lunară ne vor informa misiunile Artemis cu astronauții și ne vor ajuta să înțelegem mai bine cum putem construi o prezență lunară durabilă.”

LUNA ar trebui sa primeasca primii astronauti undeva prin 2024, cei de la NASA avand drept obiectiv o aselenizare in 4 ani de zile, iar existenta apei pe satelitul natural este una dintre problemele cele mai mari. In ce masura gheata de acolo va fi utila, sau nu, pentru cercetatori este un mare mister, insa NASA vrea sa se foloseasca de tot ceea ace exista pe luna pentru a putea sa sustina viata astronautilor care vor ajunge acolo in anul 2024.

LUNA este un obiectiv important pentru foarte multe tari, nu doar pentru SUA si NASA, astfel ca ar urma sa ramana pentru multa vreme cel mai important obiect cosmic din punct de vedere al cercetarii.