Guvernul Romaniei: asimptomaticii vor fi tratati la domiciliu

Guvernul Romaniei asimptomaticii tratati domiciliu

Guvernul Romaniei urmeaza sa faca o schimare foarte mare in ceea ce priveste modul in care sunt tratati pacientii infectati cu noul Coronavirus, iar asta pentru ca spitalele sunt supraaglomerate, iar medicii nu mai fac fata cu aplicarea tratamentelor, sau chiar diagnosticarea persoanelor infectate.

Guvernul Romaniei va permite tratarea asimptomaticilor, si celor cu forme usoare ale bolii, plus fara comorbiditati, la domiciliu, deci nu vor mai fi obligati oamenii sa stea in spital pentru a primi tratament, chiar daca exista posibilitatea ca boala sa se agraveze in orice moment.

“Mâine seară vom avea în ședință de Guvern o Ordonanță de Urgență de modificare a legii 136 în care asimptomaticii și oligosimptomaticii și fără comorbidități vor fi tratați la domiciliu sub supravegherea medicilor de familie.

O dată vor fi monitorizați de medicii de familie, a doua oară vor fi evaluați și urmăriți de către organele de drept pentru a rămâne la domiciliu și pentru a putea să-și facă tratamentul, dar a-i proteja și pe ceilalți.” a declarat Nelu Tataru la DIGI 24.