Google Chrome: ALERTA de ULTIMA ORA catre MILIOANE de Oameni

Google Chrome are o alerta de ultima ora emisa pentru sute de milioane de oameni din intreaga lume, iata ce trebuie sa faci chiar in acest moment.

Google Chrome amenintare

Google Chrome este in centrul unei alerte de ultima ora emisa pentru sute de milioane de utilizatori din intreaga lume, iar asta pentru ca vorbim despre o problema foarte grava care a fost dezvaluita in mod oficial de catre Google. Chiar astazi a fost lansata o noua actualizare pentru Google Chrome si utilizatorii din intreaga lume, versiunea 86.0.4240.111 fiind acum disponibila pentru instalare pentru toti cei interesati de ea.

Google Chrome are in aceasta versiune rezolvata o problema extrem de serioasa, adica un exploit de tip zero-day, unul care nu fusese cunoscut companiei Google pana cand l-a rezolvat, si unul care era exploatat de catre hackeri. In mod normal exploit-urile nu prea ajung sa fie exploatate de catre hackeri pe internet inainte de a fi inchise de catre companii, dar in acest caz particular, aceasta vulnerabilitate pentru Google Chrome era exploatata in mod activ.

Google Chrome: ALERTA de ULTIMA ORA catre MILIOANE de Oameni

Google Chrome a avut aceasta vulnerabilitate descoperita ca o problema cu fonturile FreeType, insa din pacate din cauza ei hackerii puteau obtine privilegii de administrator in browserul folosit de catre utilizatori. Din pacate, cei de la Google au si vazut cum acest exploit pentru Google Chrome era folosit in mod activ de catre un hacker pentru a ataca utilizatorii pe internet, asa ca de aici a venit decizia de a rezolva foarte rapid problema.

Google Chrome are in mod activ lansate diverse actualizari pentru utilizatorii din intreaga lume, astfel ca n-ar trebui sa mire faptul ca vedem o actualizare de acest gen lansata acum, mai ales ca ea protejeaza utilizatorii. Google Chrome are aceasta actualizare lansata prin sistemul standard folosit de catre cei de la Google pentru a distribui update-urile, si ea se face automat daca accesati meniul de setari pe care browserul il are, totul fiind foarte simplu de realizat.

Google Chrome are in mod constant lansate actualizari pentru utilizatori, si e bine sa le aveti pe toate instalate in calculatoarele voastre pentru a nu rata inclusiv rezolvarile acestea pentru problemele majore.