DIGI Mobil: MILIOANE de Clienti Vizati de o Veste PROASTA

DIGI Mobil are milioane de clienti din toata tara vizati de o veste foarte proasta, iata ce trebuie sa stie foarte multi dintre ei chiar acum.

DIGI Mobil stagnare

DIGI Mobil, al patrulea cel mai mare operator de telecomunicatii din Romania, are peste 3 milioane de clienti in tata noastra, toti beneficiind de preturi foarte mici pentru serviciile de care se bucura, asta generand concurenta foarte mare pe piata din Romania. Din pacate, aceste servicii vin si cu un compromis pe partea de experienta, atat pentru apeluri telefonice, cat si pentru internetul mobil, iar DIGI Mobil reuseste cu greu sa rezolve situatia.

DIGI Mobil si-a facut o retea 2G nationala care ar trebui sa rezolve intr-o anumita masura problema semnalului GSM pentru convorbirile telefonice, insa in cazul internetului lucrurile raman in continuare foarte proaste. Cei de la DIGI Mobil au cele mai slabe viteze de internet mobil din Romania, intr-o usoara imbunatatire fata de 2018 si 2019, dar cu mult in urma concurentei, iar vestea proasta este ca reteaua 5G are extinderea blocata de jumatate de an.

DIGI Mobil: MILIOANE de Clienti Vizati de o Veste PROASTA

DIGI Mobil e si implicata intr-un proces cu ANCOM a carui menire este de a forta autoritatea sa nu-i ia cateva benzi de frecventa care sunt foarte cautate pentru retelele 5G, si asta ar putea extinde mai mult procesul licitatiei. DIGI Mobil a oprit investitiile in 5G acum 6 luni si nu prea pare sa mai aiba vreun plan in 2020 de a continua cu ele, mai ales ca pandemia de Coronavirus inca este puternica in tara noastra, si genereaza probleme pentru multe afaceri.

DIGI Mobil nu poate, deci, sa le ofere clientilor sai din toata Romania o experienta buna pentru navigarea pe internet, lucru pe care reteaua 5G l-ar fi rezolvat cu siguranta, dar totul e blocat de peste 1 an de zile. E improbabil ca pana in a doua parte a anului 2021 sa se schimbe ceva din acest punct de vedere, prioritatile guvernului fiind acum legate de alegerile parlamentare, pandemia de Coronavirus, si economie, astfel ca licitatia 5G cade pe un loc foarte indepartat.

DIGI Mobil n-a reusit sa-si imbunatateasca retelele actuale in ceea ce priveste experienta de care au parte clientii pe partea de internet mobil, asa ca ramane doar sa vedem daca va mai reusi sa faca ceva in viitor din acest punct de vedere.