Guvernul Romaniei: Testarea in masa a Romanilor nu va fi facuta

Guvernul Romaniei Testarea Romanilor

Guvernul Romaniei a facut in aceasta seara un anunt foarte important, spunand ca testarea in masa a Romanilor nu va fi realizata, asa cum nu s-a intamplat in nicio tara din lume pana in momentul de fata pentru ca dureaza foarte mult, si nu garanteaza descoperirea tuturor cazurilor.

Guvernul Romaniei spune in schimb ca va fi crescuta capacitatea de testare la 50.000 de teste pe zi, ceea ce ar trebui sa duca la descoperirea mai multor cazuri, si la izolarea lor pentru ca in final raspandirea sa fie substantial diminuata, daca se respecta si masurile de protectie.

“Iluzia testării în masă este vândută de PSD de la începutul pandemiei. La ora actuală, testarea se face prin intermediul aparatelor de tip Real Time – PCR. Noi am crescut constant, de la câteva sute de diagnostice pe zi, la peste 35.000 de diagnostice. Capacitatea instalată în momentul de față depășește 40.000 de teste care pot fi efectuate zilnic și obiectivul nostru în continuare este să creștem capacitatea la până peste 50.000 de teste zilnice.

Sigur că au apărut teste, sisteme de testare care pot fi introduse, sunt sisteme de testare care deja au intrat în procesul de fabricație. Pe de altă parte, ele trebuie să fie acceptate la nivel european, trebuie să aibă precizia solicitată și trebuie să se regăsească pe o scară mai largă decât putem diagnostica noi astăzi. Orice tip de testare care este validat la nivel european îl vom folosi, în măsura în care vom avea capacitatea de a-l achiziționa, evident, în mod competitiv.” a declarat Ludovic Orban.