Calea Lactee: MISTERUL Urias care i-a ULUIT pe Cercetatori

Calea Lactee are un mister urias dezvaluit, acesta uluind cercetatorii din intreaga lume, iata ce au descoperit acestia dupa o analiza foarte atenta.

Calea Lactee rotire

Calea Lactee acopera un vast spatiu din univers, contine milioane de planete si stele, iar in centrul sau se afla inclusiv o imensa gaura neagra, despre care oamenii de stiinta nu stiu chiar atat de multe. O noua confirmare pentru acest lucru a venit chiar recent, iar asta pentru ca oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca gaura neagra din Calea Lactee nu se roteste chiar atat de mult precum au crezut ei, ceea ce desigur ca e o foarte mare surpriza.

Calea Lactee are o gaura neagra care se roteste incet, in comparatie cu altele din alte galaxii, iar oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca aceasta nu ar elibera un jet puternic de gaze in univers, deci nu se invarte chiar atat de rapid. Aceasta descoperire, conform oamenilor de stiinta, are un impact mare asupra modului in care evolueaza galaxia Calea Lactee, in principal in formarea de stele si planete, care nu mai este la fel de intensa.

Calea Lactee: MISTERUL Urias care i-a ULUIT pe Cercetatori

Calea Lactee ar fi trebuit sa aiba o gaura neagra foarte activa, care se invarte repede, si elibereaza un jet puternic de gaze, insa oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca acest lucru nu se intampla. Pentru a descoperi acest lucru, ei au facut multiple analize pentru Calea Lactee, si alte galaxii din univers, iar rezultatul este unul cu adevarat surprinzator, chiar si pentru foarte multi dintre ei, dar ar putea explica de ce se formeaza atat de greu stele si planete noi.

“Noile cercetări efectuate de oamenii de știință au arătat că gaura neagră supermasivă din centrul galaxiei Calea Lactee nu se învârte prea mult, oferind mai multe dovezi că este puțin probabil să aibă un jet. Am ajuns la concluzia că gaura neagră supermasivă din centrul galaxiei noastre se rotește încet. Acest lucru poate avea implicații majore pentru detectabilitatea activității în centrul galaxiei noastre și pentru observațiile viitoare ale telescopului Horizontul evenimentelor.”

Calea Lactee nu a avut pana acum acordata prea multa atentie in ceea ce priveste viteza de rotatie a gaurii sale negre prin univers, insa aceasta descoperire recenta ne arata ca lucrurile nu stau chiar asa precum si-au imaginat multi. Lipsa de activitate intensa a gaurii negre din Calea Lactee este si un rezultat al faptului ca nu inghite foarte multe planete si stele, dar daca acest lucru se va schimba, atunci ea va deveni si mai activa in viitor.

Calea Lactee este in mod constant monitorizata de catre oamenii de stiinta, care fac descoperiri cu adevarat impresionante, si cu impact mare pentru toata omenirea, in special cand vine vorba despre gauri negre.