Facebook va lansa o platforma de jocuri in cloud pentru utilizatori

Facebook jocuri cloud

Facebook continua sa surprinda cu deciziile pe care le ia, iar cea mai recenta dintre ele are la baza dorinta companiei de a face jocuri pentru cloud, ceva ce foarte putina lume se astepta sa vada chiar si de la compania americana, atat de concentrata pe cu totul alte proiecte.

Facebook vre asa devina o platforma dominanta pentru jocuri in cloud, iar totul va fi oferit prin intermediul aplicatiei sale principale, acolo unde jocurile vor deveni disponibile pentru toti cei interesati sa le incerce, fara a mai instala vreo alta aplicatie separata din App Store, sau Google Play Store.

Facebook a avut o serie de jocuri disponibile in platforma sa pentru o buna perioada de timp, FarmVille fiind unul dintre ele, insa de cativa ani compania nu mai ofera nimic spectaculos, asa ca vrea sa surprinda acum cu aceasta schimbare completa de strategie.

“Utilizatorii site-ului Facebook și al aplicației principale pentru Android vor putea juca un joc nou instantaneu, fără a fi nevoie să descarce mai întâi software așa cum ar face-o pe App Store-ul Apple sau pe Google Play. Cea mai recentă împingere a Facebook va oferi dezvoltatorilor posibilitatea de a oferi jocuri mai sofisticate – cum ar fi puzzle-uri, simulatoare sportive și jocuri de curse – în mare parte în stilul casual, free-to-play cel mai frecvent întâlnit pe platformele mobile.”