Ludovic Orban: Nu vor fi impuse noi masuri de restrictie

Ludovic Orban masuri restrictie

Ludovic Orban, primul-ministru al Romaniei, a declarat in aceasta seara ca Guvernul Romaniei nu intentioneaza, deocamdata, sa ia alte masuri restrictive separat de cele care au fost anuntate pana acum, ci vegheaza la respectarea legislatiei, si a masurilor care au fost deja date.

Ludovic Orban face aceste afirmatii dupa ce ieri vicepremierul anuntase ca e posibil sa vedem noi masuri de restrictie daca numarul zilnic de cazuri nu va scadea, ceea ce e total posibil pentru ca Romania ajunge aproape de limita de functionare a sistemului medical, ceea ce reprezinta o uriasa problema.

“Nu cunosc aceste declaraţii, noi luăm decizii, când avem de anunţat decizii le anunţăm public. Poate s-a referit la cinematografele din malluri sau restaurantele din malluri care sunt afectate de restricţiile care sunt impuse când se depăşeşte indicele de 3 la mie, nu cunosc exact conţinutul declaraţiei. La ora actuală, nu intenţionăm să luăm alte măsuri restrictive, ci intenţionăm să aplicăm legislaţia, hotărârea de guvern privind starea de alertă, ordinele comune. Practic, să implementăm măsurile dispuse pentru depăşirea fiecărui prag stabilit.” a declarat Ludovic Orban la DIGI 24.