Planeta Pluto: Anuntul IMPORTANT al NASA cu o Decizie Majora

Planeta Pluto este in centrul unui foarte important anunt venit de la NASA, iata ce decizie majora a fost dezvaluita de catre agentia spatiala americana.

Planeta Pluto telescop

Planeta Pluto revine astazi in atentia noastra in urma unui anunt facut de catre agentia spatiala NASA, aceasta luand prin surprindere destul de multa lume cu anuntarea unei decizii foarte importante pentru toata omenirea. Mai exact, cei de la NASA au anuntat ca dupa lansarea in spatiu cosmic a telescopului spatial James Webb, una dintre principalele sale misiuni va fi de a monitoriza obiectele aflate in centura Kuiper, cu concentrare pe planeta Pluto.

Planeta Pluto nu a fost foarte atent monitorizata pana in momentul de fata pentru ca se afla la o distanta considerabila fata de Pamant, si asta face dificila analizarea sa cu exactitate, insa NASA vrea sa schimbe asta. Telescopul spatial James Webb este unul de ultima generatie, dotat cu camere si instrumente capabile sa analizeze vastul univers, iar pentru inceput se va uita la centura Kuiper, la planeta Pluto si luna sa Charon, printre altele.

Planeta Pluto: Anuntul IMPORTANT al NASA cu o Decizie Majora

Planeta Pluto a fost vizitata ultima oara de catre nava New Horizons in 2015, si atunci au fost inregistrate cele mai clare imagini de pe “planeta pitic”, ea parand sa aiba anotimpuri, activitate geologica, si un posibil ocean sub suprafata. NASA vrea sa vada cat de mult se aseamana, sau se diferentiaza planeta Pluto de Pamant cu toate aceste caracteristici, astfel ca telescopul James Webb va avea foarte multe observatii importante de facut dupa ce va fi lansat.

“Planeta pitică Pluto și cea mai mare lună a sa, Charon, sunt doi dintre cei mai cunoscuți locuitori ai Centurii Kuiper. Pluto are o atmosferă, ceață și anotimpuri. Are activitate geologică la suprafața sa și poate avea un ocean în interior. Pe lângă Charon, găzduiește alte patru luni: Nix, Hydra, Styx și Kerberos. Datele Webb vor completa observațiile făcute de nava spațială New Horizons a NASA atunci când a zburat de sistemul Pluto în 2015.”

Planeta Pluto nu e considerata de catre unii ca fiind o planeta, in timp ce administratorul NASA a spus ca de fapt ea este una in adevaratul sens al cuvantului, astfel ca ramane sa vedem daca vreo dovada il va contrazice. Telescopul spatial James Webb va analiza intreaga centura Kuiper, separat de alte zone din univers, si ar trebui sa aflam cateva informatii foarte interesante de la el cu privire la planeta Pluto, dar si la alte obiecte de acolo.

Planeta Pluto nu este in centrul vreunei misiuni a NASA, sau a vreunei alte agentii spatiale, iar asta pentru ca niciuna nu o considera suficient de importanta pentru a fi vizitata in momentul de fata.