Vodafone: Situatia cu IMPACT pentru MILIOANE dintre Clienti

Vodafone se afla intr-o situatie confuza pentru toata piata telecom, dar una care afecteaza milioane de clienti din toata Romania in momentul de fata.

vodafone confuzie

Vodafone este unul dintre cei mai mari operatori de telecomunicatii din Romania, si se lauda cu una dintre cele mai performante retele din tara noastra, aducand in discutie certificari oferite de catre companii independente. Cei de la Vodafone au investit foarte multi bani in infrastructura din Romania, si continua sa o faca, insa exista totusi un segment de piata in care incep sa ramana in urma celor de la Orange, si chiar DIGI Mobil.

Vodafone pare sa cam fi pus “frana” proiectului de extindere a retelei sale 5G in Romania, sau cel putin aceasta pare sa fie situatia daca privim lucrurile din exterior, pentru ca n-au mai prea venit anunturi cu privire la expansiunea sa. Cei de la Vodafone au fost primii care au anuntat lansarea unei retele 5G in Romania, insa in ultimele luni n-am mai auzit nimic de la ei cu privire la aceasta, semn ca situatia incepe sa stagneze din cauza autoritatilor.

Vodafone: Situatia cu IMPACT pentru MILIOANE dintre Clienti

Vodafone ar putea astepta ca autoritatile din Romania sa ia intr-un final o decizie cu privire la licitatia pentru 5G, insa deocamdata totul este blocat dupa ce presedintele ANCOM si-a dat demisia, cu doar cateva saptamani in urma. Noua conducere va trebui sa organizeze licitatia pentru frecventele retelelor 5G, insa totul se va face cu destul de multa intarziere fata de planul convenit anul trecut, si fata de ceea ce ar fi trebuit sa se intample de fapt.

Vodafone asteapta cel mai probabil sa vada si daca autoritatile vor interzice, sau nu, folosirea echipamentelor Huawei pentru retelele 5G, ceva complet posibil, mai ales ca alte tari din Europa au facut deja acest lucru. In tara noastra nu e nimic sigur din acest punct de vedere, dar nu ar fi exclus ca inclusiv la noi Vodafone sa fie obligata sa renunte la colaborarea cu Huawei pe partea de echipamente de telecomunicatii pentru reteaua 5G.

Vodafone are acoperire 5G in cateva orase din Romania, dar cam ramane in urma in comparatie cu ceea ce ofera ceilalti operatori de telecomunicatii pentru clientii lor din toata tara in momentul de fata.