WhatsApp: OFICIAL, ce Noua Functie SECRETA a fost Confirmata

WhatsApp a confirmat in mod oficial lansarea unei functii pe care o astepti de foarte mult timp, iata ce va fi lansat foarte curand pentru noi toti.

WhatsApp dispar

WhatsApp are in sfarsit parte astazi de o confirmare pentru o noua functie care este tinuta secreta de catre compania americana, sau cel putin cand vine vorba de aplicatie, pentru ca in realitate ea a publicat deja pe website-ul sau informatii despre ea. Vorbim despre functia care ne va permite sa le trimitem prietenilor mesaje care dispar la o anumita perioada de timp dupa ce au fost trimise, compania WhatsApp creand o pagina speciala in care descrie functionalitatea.

WhatsApp spune ca mesajele care dispar automat au o perioada de valabilitate de 7 zile, care aparent nu poate fi schimbata, iar dupa ce trece aceasta perioada, ele nu vor mai fi disponibile pentru vizualizare. Perioada de 7 zile de la trimiterea mesajului trece indiferent daca el a fost vazut de catre persoana catre care este trimis, sau nu, importanta fiind doar data la care el a fost trimis de catre noi, de atunci curgand termenul pentru disparitia sa.

WhatsApp: OFICIAL, ce Noua Functie SECRETA a fost Confirmata

WhatsApp dispar mesaje

WhatsApp spune ca aceasta functie se aplica atat pentru mesaje text, cat si pentru poze, sau clipuri video, astfel ca indiferent ce trimitem catre alte persoane, rezultatul final va fi fix acelasi pentru toata lumea. In aceasta idee, WhatsApp scrie si o avertizare pentru oameni, spunandu-le sa trimita mesaje de acest gen doar catre persoane pe care le cunosc, iar aici face indirect referire la materiale intime, care pot fi salvate ca si capturi de ecran, de exemplu.

“Puteți trimite mesaje care dispar pe WhatsApp activând mesajele care dispar. După activare, mesajele noi trimise în chatul individual sau de grup vor dispărea după șapte zile. Cea mai recentă selecție controlează toate mesajele din chat. Această setare nu va afecta mesajele trimise sau primite anterior în chat. Într-un chat individual, fiecare utilizator poate activa sau dezactiva mesajele care dispar. Într-un chat de grup, numai administratorii de grup pot activa sau dezactiva mesajele care dispar.”

WhatsApp spuen ca mesajele care dispar pot fi salvate in backup-uri de catre utilizatori, insa in momentul in care acel backup este instalat intr-un telefon, daca a trecut perioada de 7 zile de la trimitere, el va fi sters automat. Aceasta masura e una foarte buna, pentru ca impiedica salvarea mesajelor de acest gen din WhatsApp, insa peste ea s-ar putea trece usor daca backup-ul e decriptat si modificat de catre cei care stiu sa faca acest lucru.

WhatsApp nu a spus cand anume va fi lansata aceasta functie care ne permite sa trimitem mesaje care dispar automat, dar din moment ce exista pe website-ul sau o pagina dedicata functionalitatii, e clar ca nu mai avem mult de asteptat pana cand ea va fi oferita.