Klaus Iohannis: Romania intra in carantina partiala, circulatia interzisa noaptea

Klaus Iohannis carantina partiala romania

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, a prezidat astazi sedinta Guvernului Romaniei, care a avut loc la ora 19:00, si a anuntat ca Romania va intra intr-o carantina partiala, adica va fi interzisa circulatia pe timp de noapte pentru cetatenii din toata tara, un prim pas inainte de carantina totala.

Klaus Iohannis a anuntat deasemenea ca toate pietele si targurile vor fi inchise, mastile urmand a fi folosite in mod obligatoriu peste tot in Romania, indiferent unde mergem, scolile urmand a fi deasemenea inchise in totalitate, magazinele urmand a fi inchise incepand cu ora 21:00, si nu doar atat.

Ludovic Orban, primul-ministru al Romaniei, a afirmat ca noile masuri de restrictie urmeaza sa intre in vigoare incepand din cursul zilei de luni.

“Am avut astăzi aproape 10.000 de cazuri noi. Am avut și astăzi prea mulți care au decedat și trebuie să fim foarte realiști. Sunt necesare măsuri ferme pentru a controla extinderea pandemiei.

Măsurile care s-au luat până acum nu mai sunt suficiente. Sunt necesare măsuri în plan național precum școlile să treacă toate în online. Angajații și din public și din privat să treacă la telemuncă peste tot unde este posibil.

Magazinele trebuie să fie închise seara la ora 9:00. Circulația pe timpul nopții trebuie restricționată. Petrecerile trebuie interzise. Târgurile și piețele trebuie închise. Portul măștii trebuie să devină obligatoriu peste tot în țară indiferent dacă sunt locuri publice din interior sau din exterior.

Firmele trebuie să își decaleze programul de funcționare.

Vrem să dăm șanse medicilor să trateze cazuri grave în spitale și ne dorim să continue activitățile economice.”