Nelu Tataru: Rezultatele testelor pentru Coronavirus furnizate in max 24 de ore

Nelu Tataru Rezultate teste Coronavirus

Nelu Tataru a anuntat o noua masura extrem de importanta pentru laboratoarele care fac, sau vor, face teste pentru Coronavirus romanilor din toata tara, acestea urmand a avea obligatia de a furniza rezultatul in 24 de ore, altfel vor fi excluse din reteaua nationala pentru testare pentru acest virus.

Nelu Tataru impune aceasta obligatie impreuna cu lansarea platformei Corona Forms, cea care ar trebui sa simplifice foarte mult raportarile pentru testele de Coronavirus, dar care ar trebui sa ii si anunte in mod automat, si mai rapid, pe toti pacientii care sunt testati pentru noul virus.

“Se evaluează anchetele epidemiologice. Orice testare vine după o recoltare, orice recoltare vine după un protocol de caz, după o definiţie de caz. Evaluăm în acest moment fiecare din aceste teste să vedem dacă vin dintr-o anchetă. E ordinul de ministru care astăzi ar trebui să intre în practică cu acea corona-forms, deci este foarte clar că un laborator trebuie să dea rezultatul în maxim 24 de ore pentru acel test care trebuie lucrat şi introdus în acea platformă digitală pentru a putea fi anunţat atât pacientul, cât şi medicul de familie. În condiţiile în care nu va respecta această regulă va ieşi din acest program de testare.”