Raed Arafat: ATENTIONARE privind inchiderea pietelor in Romania

Raed Arafat inchidere piete

Raed Arafat a facut o atentionare foarte importanta cu privire la inchiderea pietelor in Romania, doar a celor care isi desfasoara activitatea in spatii inchise, el spunand ca asta ar putea genera aglomeratie in supermarket-uri si hypermarket-uri, care isi desfasoara activitatea tot in spatii inchise.

Raed Arafat spune ca desi in aceste tipuri de magazine pot aparea aglomeratii, acolo lucrurile ar fi “mai controlate”, dar asta nu inseamna ca oamenii sunt feriti de riscul infectarii, mai ales daca stau foarte aproape unii de ceilalti pe raioanele magazinelor, sau la casele de marcat pentru plata.

“Pieţele închise se închid şi rămân cele din spaţii deschise şi deja unele autorităţi locale au mutat tarabele din spaţiile închise din interior afară ca să funcţioneze mai departe.

Este posibil să apară în anumite zone, numai că în supermarketuri sunt mult mai controlate situaţiile de intrare, mască, temperatură, schimbul între oameni, modul în care se cumpără, plata, care este cu cardul. Este posibil să producă o anumită creştere a numărului persoanelor care merg în zona supermarketurilor sau a celorlalte magazine, e posibil, dar acolo lucrurile sunt mai bine controlate.” a declarat Raed Arafat la DIGI 24.