Raed Arafat: Masuri RADICALE Necesare acum in Romania

Raed Arafat Masuri RADICALE

Raed Arafat, seful DSU, spune ca in Romania este nevoie de masuri radicale pentru a opri raspandirea Coroanvirus, seful DSU afirmand ca tara noastra trece printr-o perioada foarte dificila, astfel ca e nevoie de masuri serioase pentru ca situatia sa se schimbe, mai ales ca numarul de infectari este intr-o continua crestere.

Raed Arafat spune ca nu pot fi luate foarte multe masuri restrictive deoarece economia trebuie sa continue sa functioneze, insa ajutoritatile incearca totusi sa faca in asa fel incat oamenii sa inteleaga faptul ca trebuie sa respecte o serie de masuri de protectie in momentul de fata.

“Să ne aducem aminte că au mai fost luate restricții, dar erau numai pe zone și nu au fost suficiente și atunci s-a trecut la unele măsuri suplimentare naționale. Controalele se vor intensifica, fără discuție. Ne aflăm într-o situație cu o creștere continuă și un impact major pe sistemul sanitar. Trebuie luate măsuri serioase și unele radicale chiar, ca să putem să oprim creșterea și să ajungem la o descreștere.

Oamenii au ajuns la o saturație și e de înțeles. Unii au scăzut pragul de complianță la reguli, au fost foarte multe campanii și discuții care au redus încrederea populației în demersurile pe care le propun autoritățile și nu numai în România, ci peste tot în Europa și peste tot în lume, e un fenomen care se vede.” a declarat Raed Arafat pentru PRO TV.