Guvernul Romaniei va prelungi starea de alerta si in noiembrie

Guvernul Romaniei prelungi starea alerta noiembrie

Guvernul Romaniei va prelungi starea de alerta pana la jumatatea lunii decembrie, asa cum era de asteptat din moment ce de astazi au fost impuse o serie noua de restrictii foarte serioase pentru toti romanii din tara, si era nevoie ca starea de alerta sa ramana pentru ca ele sa fie impuse.

Guvernul Romaniei lucreaza deja la hotararea prin care va prelungi starea de alerta in Romania, astfel ca urmeaza sa aflam in urmatoarele zile exact ce va contine ea, si e de asteptat sa existe fix aceleasi masuri ca si pana acum, mai ales ca restrictiile noi au fost deja impuse.

“Ştiţi foarte bine că starea de alertă se instituie pe 30 de zile şi se prelungeşte printr-o hotărâre de guvern pentru o perioadă de maxim 30 de zile. Pregătim hotărârea de guvern pentru prelungirea stării de alertă. În ceea ce ne priveşte, nu ne dorim să luăm alte măsuri care să instituie alte restricţii.

Vrem ca situaţia să evolueze în bine, ca numărul de infectări să scadă şi, treptat, pe măsură ce scade numărul de infectări, să revenim treptat, treptat la o activitate cât mai aproape de normal.”