Parlamentul Romaniei redeschide pietele, si nu numai

Parlamentul Romaniei a votat astazi o lege prin care pietele, impreuna cu balciurile, targurile, talciocurile, etc, sunt redeschise, si nu mai pot fi inchise de catre Guvernul Romaniei in starea de alerta, sau de urgenta, indiferent de pericolul care exista pentru sanatatea oamenilor.

Parlamentul Romaniei a votat aceasta lege la doar o zi dupa ce Guvernul Romaniei a impus o serie de masuri de restrictie, inchizand pietele din spatiile inchise pentru ca acolo exista un risc mare de infectare deoarece oamenii nu respecta regulile de protectie, dar decizia lor devine nula daca noua lege va fi promulgata.

Parlamentul Romaniei a adoptat legea, dar presedintele Romaniei trebuie sa o promulge pentru ca ea sa intre in vigoare, ceea ce are totusi sanse destul de mici de a se intampla.

“Trebuie să redeschidem și piețele în spații închise din hale. Considerăm că nu e normal ca supermarketurile rămân deschise, piețele de tip hală să fie închise. Considerăm că revenim la normalitate.

Este o prostie, iar piețele pentru producătorii români trebuie să fie deschise, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță și de prevenție. Pentru că ieri până și cea mai inocentă rugăciune a fost transformată în ceva de bătălie politică, o să-i rog pe colegii noștri să încerce alt verset din Biblie: Ne lepădăm de Satană.”