Huawei: Anunt de ULTIMA ORA care a BLOCAT foarte Multa Lume

Huawei este in centrul unui foarte important anunt de ultima ora care a blocat si foarte multa lume, iata ce era crezut complet imposibil, dar se face.

Huawei aprobare

Huawei este in centrul unui anunt de ultima ora care vine sa dea peste cap intreaga piata a telefoanelor mobile, si asta pentru ca vorbim despre ceva ce parea imposibil acum cateva luni, dar care se intampla intr-un final acum. Conform unor informatii venite direct din China, s-ar parea ca Huawei ar urma sa foloseasca chip-uri Qualcomm in telefoanele sale, asta dupa ce compania americana ar fi primit o licenta pentru a-i vinde aceste produse, dar cu o conditie.

Huawei va trebui sa vanda divizia Honor, lucru care pare sa fi fost deja agreat de catre companie, si un cumparator ar fi fost gasit intr-o alta companie chinezeasca sustinuta de catre guvernul de la Beijing, deci probabil ca ea nu va “pleca” prea departe. 15 miliarde de dolari ar fi suma pe care Huawei ar urma sa o primeasca pentru vanzarea diviziei Honor catre acea companie, insa asa Qualcomm ar urma sa ii poata furniza procesoare si modem-uri pentru viitoarele telefoane.

Huawei: Anunt de ULTIMA ORA care a BLOCAT foarte Multa Lume

Huawei va putea sa lanseze telefoane de ultima generatie cu ajutorul procesoarelor si modem-urilor cumparate de la Qualcomm, iar asta in conditiile in care acum nu poate cumpara absolut nimic de la americani. Qualcomm a cerut in septembrie o licenta pentru a-si vinde produsele catre cei de la Huawei, iar acum se pare ca ea a fost acordata, dupa ce Donald Trump a pierdut alegerile prezidentiale, si va pleca de la Casa Alba in luna ianuarie.

“O sursă apropiată de Huawei a declarat că Qualcomm a fost autorizată să furnizeze Huawei, ceea ce înseamnă că seria de chips-uri de ultimă generație Huawei P și Mate va fi scutită de dilema „gâtului blocat”. Qualcomm a declarat în septembrie că a depus în mod oficial o cerere pentru licența de aprovizionare a Huawei. Anterior, președintele Guo Ping, Huawei a dezvăluit într-un discurs public, cum ar fi permisiunea lui Kagome, Huawei este dispus să folosească jetoane Qualcomm.”

Huawei are in sfarsit parte de primele vesti foarte bune dupa mai bine de un an de zile in care lucrurile nu au mers in directia potrivita pentru ea, dar iata ca situatia se schimba intr-un final in bine si pentru compania chinezeasca. Nu se stie deocamdata de cand ar urma Qualcomm sa poata vinde aceste componente catre Huawei, iar asta pentru ca nu a fost facut inca un anunt oficial cu privire la acordarea licentei de vanzare catre compania americana.

Huawei nu prea are alte solutii pentru a cumpara procesoare performante pentru telefoane, Qualcomm fiind singurul producator care ii poate satisface nevoile, dar totul depinde de acordarea reala a acestei licente de comert.