Nelu Tataru: Anuntul privind transferul pacientilor bolnavi de Coronavirus in strainatate

Nelu Tataru transfer strainatate pacienti Coronavirus

Nelu Tataru, ministrul Sanatatii, a facut astazi un anunt extrem de important pentru toti romanii din toata tara, iar asta pentru ca el a vorbit despre necesitatea ca pacientii bolnavi de Coronavirus sa fie transferati la spitale din afara Romaniei pentru a primi tratamentul de care au nevoie.

Nelu Tataru spune ca in momentul de fata nu este necesara transferarea pacientilor romani, bolnavi de Coronavirus, in strainatate pentru tratament, iar asta in ciuda faptului ca au fost semnalate probleme foarte grave in ceea ce priveste paturile de terapie intensiva, dar si locurile din spitale.

“La nivelul Comisiei Europene se fac aceste transferuri, cum avem comandamentul pentru vaccin, cum avem eu ştiu, comandamentul pentru medicamente, remdesivir. Există şi acest comandament. Este un comandament care va face o gestionare a acestor cazuri, dar în acest moment nu este cazul la noi.

Noi am evaluat la nivelul fiecărui spital potenţialul de extensie a paturilor de terapie intensivă o dată, ca şi dotare, a doua oară, ca şi personal, şi avem şi evaluarea lor la nivel de judeţ şi la nivel de regiune. Avem acele paturi care sunt operaţionale în acest moment sau operaționabile în 7-14 zile în măsura în care va fi nevoie.”