Planeta Venus: Cercetatorii ULUITI de GRANDIOASA Descoperire

Planeta Venus a reusit sa-i uluiasca pe cercetatorii din intreaga lume in urma unei descoperiri grandioase, iata ce au observat acestia acolo.

442565

Planeta Venus este astazi in centrul atentiei lumii intregi dupa ce o uluitoare descoperire a fost facuta de catre oamenii de stiinta, ea venind si cu o surpriza la care acestia nu s-ar fi asteptat pentru aceasta planeta. Mai exact, oamenii de stiinta au reusit sa descopere faptul ca planeta Venus nu pierdut chiar atat de multa apa in afara atmosferei sale precum s-a crezut initial, ceea ce vine ca o descoperire extrem de importanta, si impresionanta in acelasi timp.

Planeta Venus nu ar fi pierdut foarte mult dintre apa care a disparut de pe suprafata sa, sau cel putin asta spune o noua teorie formulata de catre cercetatorii din Suedia, acestia spunand ca desi apa s-a evaporat de pe suprafata, vasta majoritate a ramas in atmosfera. Desigur ca putin din aceasta apa a mers dincolo de atmosfera care inconjoara planeta Venus, aceasta inregistrand temperaturi extrem de mari pe suprafata sa, insa acest lucru nu a afectat disparitia totala a apei.

Planeta Venus: Cercetatorii ULUITI de GRANDIOASA Descoperire

Planeta Venus a fost in centrul unor teorii care au spus ca apa de pe suprafata sa s-a disipat in univers din cauza vanturilor solare, insa in realitate acest lucru nu prea este chiar atat de adevarat precum au crezut unii dintre cercetatori. In ciuda faptului ca soarele are un impact foarte mare asupra temperaturii inregistrate pe suprafata de pe planeta Venus, cand vine vorba despre apa disparuta in univers, lucrurile nu stau chiar la fel, ceea ce e o descoperire uriasa.

“Suprafața lui Venus astăzi este comparabilă cu iadul. Este extrem de uscat și are o temperatură de 460 grade, dar istoric suprafața era mai ospitalieră, cu o bogăție de apă care ar putea atinge o adâncime de câteva sute de metri dacă ar fi răspândită în mod egal pe suprafață. Această apă a dispărut de pe Venus. Teza mea arată că doar câțiva decimetri din această apă a scăpat în spațiu. În teza mea am calculat câtă apă a scăpat din Venus în trecut. M-am uitat la modul în care evadarea ionică este afectată de variațiile vântului solar de astăzi și cum s-a schimbat vântul solar de-a lungul timpului.”

Planeta Venus a fost recent in centrul unor discutii extrem de intense care au anuntat ca viata ar exista pe corpul cosmic, insa pana in momentul de fata nu a fost descoperit absolut nimic care sa confirme asta. Daca apa nu a disparut in cantitati chiar atat de mari de pe planeta Venus, atunci e posibil sa fie descoperite mai usor forme de viata, insa pentru asta e nevoie de cercetare detaliata a atmosferei corpului cosmic, si a suprafetei sale.

Planeta Venus va ramane fara discutie in centrul atentiei in perioada urmatoare, iar asta pentru ca oamenii de stiinta inca discuta despre posibila descoperire a semnelor de viata acolo, sau nu.