Guvernul Romaniei: Sibiu intra in carantina, iata de cand se aplica

Guvernul Romaniei Sibiu carantina

Guvernul Romaniei a luat o decizie de ultima ora pentru a preveni raspandirea Coronavirus in orasul Sibiu, astfel ca impreuna cu autoritatile locale s-a decis instituirea carantinei pentru municipiu incepand cu ziua de luni, insa de maine vor intra in vigoare anumite restrictii separate.

Guvernul Romaniei, prin Raed Arafat, spune ca mall-urile vor fi inchise de maine, incepand cu terasele, si alte activitati care pot duce la cresterea ratei de infectare cu noul Coronavirus in randul cetatenilor din municipiul Sibiu, decizia fiind una foarte dificila, dar necesara in intregul context al pandemiei.

“O excepție va fi în acest weekend și în fiecare weekend după asta, pe durata măsurii de carantinare, este închiderea magazinelor și a mall-urilor pe toată durata weekendului și anume sâmbătă, duminică, cu excepția piețelor agroalimentare, a magazinelor care vând alimente, farmaciilor și cele care vând materiale esențiale, precum alimentele pentru animale șamd.

Între orele 10.00 și 13.00, procurarea de alimente sau materiale necesare se va face pentru persoanele peste 65 de ani. Pentru ieșirea din locuință și din zonele carantinate există excepții care vor anunțate, precum activitatea profesională, asistența medicală, asistența medicală de urgență, cumpărarea materialelor necesare, alimentelor, pe baza declarației pe propria răspundere.”