Nelu Tataru: Hotararea Importanta cu Privire la 1 Decembrie si Craciun

Nelu Tataru Hotararea 1 Decembrie Craciun

Nelu Tataru, ministrul Sanatatii, a anuntat o hotarare importanta pe care Guvernul Romaniei a luat-o cu privire atat la parada de 1 decembrie, cat si cu privire la Craciun, prima dintre ele urmand a fi anulata pentru public, si probabil organizata doar pentru reprezentantii institutiilor oficiale ale statului.

Nelu Tataru da de inteles ca nici targurile de Craciun nu vor fi organizate anul acesta, ceea ce e normal pentru ca aglomerarile foarte mari de oameni reprezunta un risc extrem de mare de infectare pentru oricare dintre romanii care vor decide sa participe la ele.

“Nu cred că va fi o paradă de 1 Decembrie. Nu cred că acesta este momentul de paradă. Eu cred că în acest moment trebuie să găsim variante, efectiv, pentru a scădea transmiterea în comunitate, iar până la Crăciun să ne gândim ce este săptămâna viitoare, peste două săptămâni şi apoi, ştiţi cum e, depinde de noi cum ne pregătim Crăciunul.

Epidemiologic, impunerea unor măsuri lasă un timp de 14 zile ori trei, ca să vedem un efect. Asta ar însemna că în trei patru săptămâni să vedem efectele respectării unor reguli, atunci putem să spunem că ne aşezăm pe un platou. Urmează alte trei săptămâni în care să înceapă să scadă numărul de cazuri, le putem vedea în acest moment în unele judeţe şi atunci putem lua şi exemplul lor.”