Ministerul Sanatatii: Record urias de pozitivari in baza testelor

Ministerul Sanatatii Record urias de pozitivari in baza testelor

Ministerul Sanatatii a anuntat astazi un record ingrijorator pentru romanii din toata tara, autoritatile aratandu-ne ca aproape jumatate dintre testele facute au confirmat faptul ca persoanele testate erau infectate cu noul Coronavirus, aceasta fiind cea mai mare rata de pozitivare de pana acum.

Ministerul Sanatatii ne arata ca rata de pozitivare in randul romanilor a ajuns la 43.7%, cea mai mare de cand au inceput testele pentru noul Coronavirus si pana acum, iar asta este extraordinar de ingrijorator, si poate sugera ca ne putem astepta la cresterea numarului de noi cazuri zilnice.

“În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.931 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 3.702.328 de teste. Dintre acestea, 11.266 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 7.499 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 3.767 la cerere.”