Raed Arafat: Cine va face Vaccin pentru Coronavirus in Romania

Raed Arafat Cine va face Vaccin pentru Coronavirus in Romania

Raed Arafat a facut astazi un anunt care mai mult ca sigur va interesa foarte multa lume, iar asta pentru ca el vorbeste despre o problema foarte serioasa, mai exact cea privind vaccinarea pentru Coronavirus, seful DSU spunand ca ea va fi optionala pentru toti romanii din tara noastra.

Raed Arafat a reiterat faptul ca angajatii din sectorul medical vor fi vaccinati primii, urmand ca apoi sa fie vaccinati si cei din alte institutii care sunt implicati activ in contactul cu oamenii, iar undeva prin vara ar trebui sa inceapa vaccinarea in randul populatiei, fie ca e vorba despre cea vulnerabila, sau nu.

“În România, nu va fi vaccinare obligatorie, ci pe grupurile vulnerabile, pe rând. Poate vom începe cu personalul medical și cu cei care sunt în prima linie, dar nu există un plan pentru vaccinare obligatorie.

Ne dorim o comunicare mai bună, ca să convingi oamenii, în mod transparent, că este un mod sigur de a se proteja pe sine și pe ceilalți, bineînțeles. Ce vaccinuri a contractat Uniunea Europeană, România va fi în aceeași schemă. Lucrăm împreună cu UE la această chestiune și, bineînțeles, când vaccinurile vor fi distribuite, vor fi distribuite tuturor membrilor grupului de achiziții.”