Guvernul Romaniei: Anuntul privind prioritatea romanilor la vaccinare

Guvernul Romaniei Anuntul privind prioritatea romanilor la vaccinare

Guvernul Romaniei a anuntat o hotarare extrem de importanta care ii vizeaza pe toti romanii, iar asta pentru ca se ofera primele informatii cu privire la prioritatea la vaccinare impotriva Coronavirus, presedintele Romaniei fiind cel care decide cum se va face totul.

Guvernul Romaniei va ajuta la vaccinarea populatiei, insa presedintele Romaniei este cel care va lua decizia finala cu privire la oamenii care vor fi vaccinati primii, astfel ca daca erati interesati sa aflati si asta, saptamana viitoare urmeaza sa fie dezvaluit marele plan pentru vaccinare in Romania.

“Cheia de interpretare nu e că au funcţionarii prioritate, ordinea de priorităţi este anunţată de preşedinte, ea va fi parte dintr-o strategie de vaccinare.

Vaccinarea se va face etapizat și va începe cu anumite grupe de populație, stabilite pe criterii epidemiologice și medicale. Este vorba, într-o primă fază, de personalul medical, de cei aflați în grupele de risc, dar și de lucrătorii din sectoare esențiale precum educație, siguranță națională, transporturi, energie, furnizarea de apă și alimente.”