Politia Romana: AVERTIZARE foarte IMPORTANTA pentru TOTI Romanii

Politia Romana AVERTIZARE foarte IMPORTANTA pentru TOTI Romanii

Politia Romana are pentru toti romanii o avertizare extrem de importanta, nu este una noua, dar e una care tot revine, si acum cu o dovada a faptului ca si cei care va fura datele personale pot fi in atentia autoritatilor chiar daca oamenii nu stiu cum sa si le protejeze cel mai bine.

“123456, 000000 sau numele câinelui sunt doar câteva dintre parolele uzuale de accesare a dispozitivelor sau a conturilor personale…noi le-am pus doar exemplificativ, sperăm să nu existe persoane care chiar le folosesc.
Iar când o parolă simplă este coroborată cu expunerea în spațiul public a multor informații personale, utilizate în procesul de autentificare, pericolul ca persoane rău intenționate să pună informațiile cap la cap și să obțină accesul la conturi crește.
În această dimineață, am efectuat 12 percheziții, în Brașov, Ilfov și București, la mai multe persoane bănuite că, prin substituirea cartelelor SIM, ar fi accesat fără drept conturile bancare și cele de pe rețelele sociale, aparținând a 50 de victime.
De asemenea, ar fi postat pe paginile de socializare ale victimelor sau ar fi transmis mesaje private persoanelor din listele de prieteni, solicitând transferuri de bani.
Sfaturile noastre pentru o parolă mai sigură:
– Nu folosiți aceeași parolă pentru mai multe conturi!
– Folosiți o parolă lungă de cel puțin 8 caractere!
– Folosiți litere mari, numere și caractere speciale!
– Nu folosiți în parolă cuvinte care se regăsesc în username sau e-mail!
– Nu includeți în parolă cuvinte comune sau nume (mai ales al vostru)!”