Guvernul Romaniei: IMPORTANT Anunt pentru TOTI Romanii

Guvernul Romaniei IMPORTANT Anunt pentru TOTI Romanii

Guvernul Romaniei are un foarte important anunt pentru toti romanii, vorbind despre vaccinurile care sunt in momentul de fata in plin proces de pregatire pentru a fi puse la dispozitia noastra.

“Există vaccin anti-COVID. Este în fazele ultime de aprobare şi vedem, în sfârșit, o perspectivă certă pentru a rezolva această epidemie gravă de coronavirus, care a dat peste cap lumea. Noi trebuie să fim pregătiți să ne organizăm, pentru a putea demara campania de vaccinare imediat ce vom putea accesa primele cantități de vaccin care ne sunt repartizate. Există o înțelegere, pe care am salutat-o din primul moment, la nivel european – contractarea cantității de doze de vaccin s-a făcut la nivel european. Toate cantitățile sunt repartizate proporțional cu populația fiecărei țări membre a Uniunii Europene și, pe măsură ce vin cantitățile, ele se repartizează către fiecare țară. Nu vom avea cantitățile deodată, le vom primi în mai multe etape și acest efort comun al tuturor instituțiilor care vor fi implicate în campania de vaccinare va fi un efort pe o perioadă mai lungă de timp, până când vom putea reuși vaccinarea. La reuniunea Grupului de lucru convocată de președintele României, Klaus Iohannis, care a avut loc la Cotroceni, împreună cu domnul președinte am luat decizia de a structura dispozitivul de vaccinare, de a avea o comandă fermă pentru toate entitățile care vor fi implicate în campania de vaccinare. Conducerea întregii campanii de vaccinare va fi asigurată de domnul colonel Valeriu Gheorghiță, medic primar infecționist la Spitalul Militar, pe care l-am invitat la ședință și pe care îl invit să ne adreseze câteva cuvinte.

Valeriu Gheorghiță: Stimate domnule prim-ministru, vă mulțumesc pentru încrederea acordată și vă asigur de conștientizarea responsabilității pe care o am în acest moment. Activitatea de vaccinare este cea mai sigură cale prin care noi putem reintra, în cel mai scurt timp, într-o viață cât se poate de normală, atât din punct de vedere social, cât și din punct de vedere economic, personal și în toate domeniile de activitate. Este un efort interinstituțional, este o strategie la care lucrăm de aproape două luni, printr-o activitate conjugată a Ministerului Sănătății, Ministerului Apărării Naționale și Ministerul Afacerilor Interne. Suntem aproape de finalizarea strategiei. În prima parte a săptămânii viitoare, o putem pune la dispoziție pentru a fi prezentată public. De asemenea, vom demara toate activitățile care presupun logistica procesului de vaccinare, atât din punct de vedere medical, cât și din punct de vedere nemedical, pe tot ce înseamnă activitate de stocare, distribuție, repartiție și, respectiv, transportul acestor vaccinuri. Sunt convins că, având sprijinul dumneavoastră și al instituțiilor-cheie implicate în derularea campaniei de vaccinare, putem să spunem la sfârșit ‘misiune îndeplinită’ și să asigurăm, până la urmă, ceea ce ne dorim cu toții: siguranța și sănătatea cetățenilor României.”