Gaura Neagra: Premiera INCREDIBILA Surprinsa de Cercetatori

Gaura neagra observata de catre oamenii de stiinta are dezvaluita astazi o premiera impresionanta, iata ce au observat acestia la mare distanta de Pamant.

Gaura Neagra umbre

Gaura neagra dintr-o galaxie indepartata a fost surprinsa in imagini premiera de catre cercetatorii care au observat ceva ce pana acum nu au mai vazut, dar ceva care este foarte important pentru cercetarile lor viitoare. Mai exact, oamenii de stiinta au observat ca gaura negra din acea galaxie emana ceea ce par a fi umbre, acestea intinzandu-se de la locatia sa, si pana in zona in care se afla centrul galaxiei de care ea apartine in momentul de fata.

Gaura neagra respectiva a fost monitorizata cu telescopul spatial Hubble, cel mai puternic dintre toate cele din categoria sa, iar oamenii de stiinta au ramas cu adevarat surprinsi de ceea ce au observat acolo. Fiecare dintre aceste umbre se intind pe distante de 36.000 de ani-lumina, deci extrem de mari, iar acesta a fost unul dintre elementele care i-a surprins atat de mult pe cercetatorii care au observat fenomenul din galaxia indepartata de Pamant.

Gaura Neagra: Premiera INCREDIBILA Surprinsa de Cercetatori

Gaura neagra nu emite lumina, ba din contra, o absoarbe, astfel ca tot ceea ce se vede si pare ca este lumina, de fapt este doar energia emanata de catre procesul de acretie prin care trece ea, adica distrugerea diverselor stele, planete, etc. Oamenii de stiinta sunt deasemenea de parere ca din acea gaura negra este emanata si o foarte lunga urma de praf rezultat din distrugere adiverslor obiecte cosmice care au trecut prin interiorul ei.

“Credem că am găsit dovezi că probabil există praf peste tot galaxia care împrăștie lumina din gaura neagră care se acumulează în nucleul activ al galaxiei și că lumina poate lumina aproape întreaga galaxie. Știm că această galaxie a avut recent o fuziune cu o altă galaxie și care ar putea arunca praf peste tot. De asemenea, este posibil ca jeturile găurilor negre să arunce praf din apropierea nucleului.”

Gaura neagra a avut pentru prima oara imagini inregistrate cu privire la aceste umbre in cursul lunii decembrie a anului 2019, insa cercetatorii care le-au analizat pentru prima oara, n-au reusit sa observe suficient de bine ceea ce se intampla. Dupa mai multe observatii facute de catre acestia, iata ca intr-un final s-a putut vedea exact ceea ce se intampla in galaxia in care rezida aceasta gaura neagra, si asta a surprins cel mai mult cercetatorii.

Gaura neagra din acea galaxie va fi in continuare monitorizata cu foarte mare atentie, oamenii de stiinta sperand sa poata descoperi cat mai multe informatii cu privire la ceea ce se intampla atat de departe de noi.