Nelu Tataru: Anuntul IMPORTANT privind Spitalele din Romania

nelu tataru anunt spitale romania

Nelu Tataru are un anunt foarte important pentru cetatenii din toata Romania, el venind cu o veste foarte importanta care ar trebui sa linisteasca foarte multa lume in aceasta perioada din an, verificari de amploare urmand a fi facute de catre autoritati la multe spitale din Romania.

Nelu Tataru spune deasemenea ca operationalizarea celor 280 de noi paturi de terapie intensiva pe care le-au promis autoritatile urmeaza sa aiba loc abia peste pana la trei saptmani, asa ca nimic nu se va intampla chiar atat de rapid precum spera foarte multa lume in aceasta perioada.

“Noi avem un număr în jur de 1.390 de paturi la terapie intensivă, avem 1.132 de pacienţi la terapie intensivă, mai avem în operaţionalizare încă 280 de paturi de la 24 de spitale, operaţionalizarea lor făcându-se între 7 şi 21 de zile.

Avem nişte rezultate parţiale în care atât noi, cât şi cei de la ISU sau ANMDMR, în funcţie de deficienţa constatată, am făcut un program de conformare urmând să avem evaluarea la încă 14 zile. (…) Vorbim de evaluarea fiecărui circuit în secţiile de ATI de care se ocupă Ministerul Sănătăţii prin Inspecţia de Stat, ministrul va face un raport separat la tot ce înseamnă circuite electrice, precum şi ce va face ANMDMR pentru aparatură şi circuitele de gaz.”