Planeta Marte: Cercetatorii ULUITI de o URIASA Descoperire

Planeta Marte este astazi in centrul unei noi descoperiri uriase anuntate de catre oamenii de stiinta, iata ce au observat acestia la mare distanta de Pamant.

Planeta Marte eruptii

Planeta Marte ii uluieste in continuare pe cercetatorii din intreaga lume, acestia fiind extrem de surprinsi sa descopere ceva ce nu credeau ca ar fi posibil, dar care iata ca ne arata din nou felul in care se desfasoara lucrurile acolo. Mai exact, oamenii de stiinta au observat cel putin o eruptie vulcanica veche de zeci de mii de ani, planeta Marte fiind la un moment dat activa din punct de vedere vulcanic, dar asta s-a terminat cu mult timp in urma.

Planeta Marte ar fi avut cu mult ani in urma oceane si mari, in care s-ar fi putut afla microorganismele pe care oamenii de stiinta le cauta in momentul de fata, dar care sunt extrem de greu de gasit. Pana recent, oamenii de stiinta credeau ca planeta Marte a fost activa din punct de vedere vulcanic acum cateava zeci de milioane de ani, insa in realitate au trecut doar vreo 53.000 de ani din momentul in care a avut loc ultima eruptie vulcanica.

Planeta Marte: Cercetatorii ULUITI de o URIASA Descoperire

Planeta Marte eruptii vulcanice

Planeta Marte a avut aceasta descoperire facuta in baza analizarii imaginilor de acolo surprise de catre diversele nave spatiale care inca se afla in orbita sa, iar asa au ajuns oamenii de stiinta la concluzia ca ar exista viata acolo. Oamenii de stiinta spun ca eruptiile care au avut loc acolo ar fi aruncat magma, si diverse reziduuri, la inaltimi de pana la cativa kilometri, apoi toate cazand pe suprafata de pe planeta Marte, si formand ceea ce vad cercetatorii in imagini in acest moment.

“Dacă acest zăcământ este de origine vulcanică, este posibil ca regiunea Cerberus Fossae să nu fie dispărută, iar Marte să fie încă activ vulcanic astăzi. Pentru a avea viață, aveți nevoie de energie, carbon, apă și substanțe nutritive. Și un sistem vulcanic asigură toate acestea.”

Planeta Marte nu a avut, cel putin in cazul acestei eruptii, de cantitati foarte mari de lava vulcanica aruncate in atmosfera, cantitatea fiind mai mica decat cea inregistrata in cazul eruptiei vulcanului de pe muntele Sfanta Elena, din 1980. In ciuda acestui lucru, activitatea aceasta este vazuta de catre cercetatori ca un semn foarte clar ca pe planeta Marte a existat si viata la un moment dat, insa deocamdata e neclar in ce forma, cel putin in baza descoperirilor de pana acum.

Planeta Marte va fi in continuare cercetata de catre oameni de stiinta pentru a-i descoperi cat mai muilte dintre secrete, asa ca va fi interesant de vazut ce anume vom mai afla in legatira cu ea in cursul urmatorilor ani.