COVID-19 Romania: Vaccinul va ajunge in tara in Decembrie

COVID-19 Romania Vaccin Decembrie

COVID-19 ramane o problema foarte mare pentru Romania in momentul de fata, iar coordonatorul campaniei de vaccinare a romanilor impotriva Coronavirus vine totusi cu o veste foarte buna, iar asta pentru ca noul vaccin va ajunge in tara noastra undeva prin cursul lunii viitoare.

Vacconul anti COVID-19 va fi stocat in 6 spitale militare din toata Romania, iar asta pentru ca ele au aparatura necesara pentru a tine vaccinul la temperatura impusa de catre producator pentru a ramane stabil, iar de acolo acesta va fi transferat in fiecare localitate in care trebuie vaccinati oamenii.

“În cel mai fericit caz, ne așteptăm ca după jumătatea a doua a lunii decembrie, spre sfârșitul lunii, să vină primele doze de vaccinuri cel puțin de la o companie producătoare. În scenariul pesimist, probabil că vom vorbi de ianuarie, februarie.

În momentul de față avem tot ce ne trebuie. Principalul centru de stocare în România va fi Institutul Cantacuzino. Vor exista încă 6 centre regionale, în 6 spitale militare care vor fi prevăzute – și există aparatura de care vă spun – cu aceste congelatoare de minus 80 de grade care au capacitate de stocare a unui număr mare de doze. Toate acestea există, ele mai trebuie doar să fie distribuite la centrele regionale. Producătorul acestui vaccin asigură distribuția până la nivelul acestor centre regionale.”