Ministerul Sanatatii: Nou RECORD de pacienti Internati la ATI

Ministerul Sanatatii record pacienti ati

Ministerul Sanatatii a anuntat astazi un nou record de pacienti internati la terapie intensiva, si asta desigur ca doar din cauza numarului foarte mare de cazuri care se inregistreaza in fiecare zi in tara noastra, dar situatia devine tot mai grava, mai ales ca ne apropiem de capacitatea actuala a acestui tip de locatii.

Ministerul Sanatatii a spus, prin ministrul Nelu Tataru, ca numarul de paturi de la terapie intensiva va fi extins in urmatoarele saptamani cu inca 280 de locuri, deci pana la final de an ar trebui sa fie suficiente, cel putin teoretic, iar asta pentru ca zilnic se anunta extrem de multe cazuri in continuare.

“În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 13.667. Dintre acestea, 1.204 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 3.939.421 de teste. Dintre acestea, 30.740 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 19.069 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 11.671 la cerere.

Pe teritoriul României, 46.501 persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 12.688 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 79.304 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 13 persoane.”