Coronavirus: Aplicatia Romaneasca pentru detectarea Contactelor COVID-19

Coronavirus ramane o problema extrem de serioasa in continuare in Romania, in ciuda tuturor eforturilor autoritatilor, iar asta pune in pericol foarte multi romani, dar o noua aplicatie pentru telefoane mobile incearca sa ajute la depistarea contactelor cu oameni infectati.

Aplicatia se numeste First Contact, si este disponibila deja in Google Play Store, ea ajutand la detectarea contactului cu o persoana infectata, daca si aceasta declara in aplicatie acest lucru, pentru a-i ajuta pe alti oameni sa fie protejati.

“În lipsa unui vaccin, singurul mod viabil prin care poate fi oprită o epidemie este să se întrerupă lanțurile de transmitere a virusului. Iar asta nu se poate face decât în două moduri: prin izolare în masă, a întregii populații, sau printr-o izolare selectivă, doar a celor infectați.

First Contact este o aplicație total neintruzivă, ce permite utilizarea pe scară largă a celei de-a doua metode – ca să nu mai fie necesară aplicarea unor măsuri extreme pentru toți cetățenii.

Prin alertarea rapidă a celor care au avut un contact apropiat și prelungit cu cineva infectat cu Coronavirus, aceștia se vor putea testa și/sau autoizola în timp util, și lanțul de transmitere a virusului poate fi astfel întrerupt.”