Nelu Tataru: Anunt privind Carantina Generala pentru Romania

Nelu Tataru Carantina Generala Romania

Nelu Tataru a facut un nou anunt important cu privire la carantina generala pe care unii o asteapta in Romania, dar cara ramane in continuare departe de a fi impusa de catre autoritati in ciuda numarului foarte mare de cazuri care se inregistreaza.

Nelu Tataru spune ca nu se va impune carantina generala in Romania, ci vom vedea doar carantine zonale, acolo unde este necesar, la fel cum se intampla si in momentul de fata in multe zone din tara noastra, acest proces urmand a continua fara oprire.

“Nu închizi o ţară, închizi efectiv zonele în care vezi că transmiterea este accentuată, impunând şi alte reguli. Dar carantina este ultima dintre ele. carantinare a unei localităţi implică mai multe, nu neapărat acel indice pe care îl avem, cumulat în ultimele 14 zile.

Sunt câteva criterii minore, majore, dar sunt criteriile majore de exemplu existenţa şi ocuparea spitalelor din acea localitate. Sunt punctaje care se fac. De exemplu, dacă sunt ocupate peste 90 la sută secţia şi terapia intensivă sunt 20 de puncte. Dacă sunt ocupate doar secţia sau doar ATI- 15 puncte. În acest moment Bucureşti nu se încadrează.”