Planeta Venus: Anuntul INCREDIBIL in Legatura cu Pamantul

Planeta Venus este in centrul unui anunt incredibil astazi, care ne confirma si o foarte importanta legatura cu Pamantul asa cum il stim astazi.

Planeta Venus toxicitate

Planeta Venus este cea mai apropiata planeta de Pamant dintre toate cele care exista in sistemul solar, dar in ciuda acestui lucru, ea nu a fost studiata indeaproape din cauza mediului extrem de periculos. Agentiile spatiale au incercat de-a lungul timpului sa studieze planeta Venus pentru a afla cum a evoluat ea, si daca exista semne de viata acolo, insa pana in momentul de fata n-au aflat prea multe.

Planeta Venus are totusi o noua teorie formulata de catre cercetatori, aceasta avand legatura cu Pamantul, iar ei spun ca in perioada antica planeta noastra ar fi avut o atmosfera la fel de toxica precum cea a “surorii” sale. Conform oamenilor de stiinta, pe Pamant ar fi existat un ocean de magma, precum se vede acum pe planeta Venus, iar gazele care se ridicau din el formau o atmosfera foarte toxica.

Planeta Venus: Anuntul INCREDIBIL in Legatura cu Pamantul

Planeta Venus a ramas extrem de activa din punct de vedere vulcanic, si imposibil de explorat la suprafata, insa pe Pamant oceane de lava s-au racit si au permis formarea atmosferei asa cum o stim astazi. Se pare ca unele componente din acele lacuri vulcanice s-au ridicat in altitudine si au permis formarea atmosferei asa cum o stim acum pe Pamant, lucru care s-ar putea intampla si pe planeta Venus.

“Când Pământul era tânăr, suprafața sa era probabil acoperită într-un ocean magmatic, iar gazele care se ridicau din acea mare fierbătoare i-ar fi putut oferi o atmosferă aproape identică cu cea toxică prezentă astăzi pe Venus. Această mică marmură topită care pluteste la aproape 2000 de grade este un fel de Pământ miniatural în starea sa topită.”

Planeta Venus este totusi foarte departe de a avea o atmosfera atat de similara cu cea a Pamantului, iar asta si pentru ca e nevoie de miliarde de ani pentru ca acest lucru sa se intample. Procesul prin care a trecut Pamantul pentru a ajunge la o atmosfera precum cea pe care o stim acum a fost unul foarte indelungat, iar pentru planeta Venus se va intampla fix acelasi lucru in timp, asa ca ramane sa vedem cum vor decurge lucrurile.

Planeta Venus va ramane in continuare foarte intens monitorizata de la distanta de catre oamenii de stiinta, dar e greu de spus in ce masura se vor putea gasi semne reale de existenta a vietii.