Guvernul Romaniei: AVERTISMENT privind furturile de date

0

guvernul romaniei avertisment furturile date

Guvernul Romaniei are astazi un nou avertisment pentru romanii care vor sa-si protezeje datele cat mai bine in mediul online, si sa evite situatiile in care ar putea avea informatii sensibile furate si folosite pentru a li se fura banii din conturi.

Guvernul Romaniei explica mai jos de ce trebuie sa fim extrem de atenti unde si cum introducem datele noastre financiare in diverse website-uri de pe internet, iar asta pentru ca putem avea surprize extrem de neplacute in ceea ce priveste furturile de date.

“Aveți grijă UNDE vă introduceți datele financiare atunci când activați în mediul online!

Evitați accesarea site-urilor bancare, de internet banking sau de plăți din link-uri venite pe mail, social media, sms sau sub alte forme. Gândiți înainte de click!

Tastați manual adresa, ori salvați site-ul respectiv ca favorit (bookmark) în browser-ul de internet, pentru a evita capcanele.

Descarcă și distribuie inforgrafic-ul de mai jos, pentru a-ți informa prietenii sau cunoscuții despre cum pot evita această amenințare reprezentată de site-urile bancare false, care copiază identitatea vizuală a celor legitime!”