Calea Lactee: INCREDIBILUL Anunt care a SOCAT Multi Oameni

Calea Lactee este vizata de un incredibil anunt care vine de la oamenii de stiinta, si care a socat foarte multi oameni, iata ce a fost observat acum.

Calea Lactee treime

Calea Lactee este astazi iar in centrul unui anunt complet incredibil, iar asta pentru ca o noua descoperire facuta de catre oamenii de stiinta ne arata exact ceea ce s-a intamplat in galaxia care ne gazduieste planeta. Conform oamenilor de stiinta, o treime dintre toate stelele care exista acum in Calea Lactee provin dintr-o coliziune pe care galaxia a avut-o cu o alta, acest eveniment extrem de important intamplandu-se acum aproximativ 10 miliarde de ani.

Calea Lactee gazduieste miliarde, peste miliarde, de stele, si numarul celor care provin dintr-o singura coliziune avut cu o alta galaxie este cu adevarat impresionant, mai ales ca aceasta nu este singura descoperita pana acum. Stim deja ca galaxia Calea Lactee a crescut la dimensiunile pe care le are acum prin absorbirea altor galaxii care o orbitau, acelasi lucru fiind in plin proces de realizare inclusiv in momentul de fata, doar ca este unul foarte lent.

Calea Lactee: INCREDIBILUL Anunt care a SOCAT Multi Oameni

Calea Lactee a evoluat de-a lungul existentei sale prin devorarea altor galaxii care o orbitau, si nu e exclus ca mult peste jumatate dintre toate stelele sale sa fi provenit din “inghitirea” altor galaxii care se aflau in orbita sa. Avand in vedere ca acest proces se intampla inclusiv in momentul de fata, cam orice poate fi spus in legatura cu felul in care Calea Lactee a evoluat de-a lungul timpului, si e de presupus ca acest proces va continua fara oprire in viitor.

“Acum zece miliarde de ani, tânăra Căi Lactee a supraviețuit unei fuziuni titanice cu o galaxie vecină, consumând în cele din urmă totul. Acum, rămășițele acelei galaxii fosile înoată încă în miezul galaxiei noastre – iar astronomii au descoperit că aproape o treime din populația actuală a Căii Lactee provine din acel rival demontat.”

Calea Lactee este casa pentru milioane, peste milioane, de stele si planete, iar numarul acestora continua sa creasca fara oprire pe masura ce galaxia devoreaza altele care o orbiteaza, si care nu pot scapa de forta sa gravitationala. Tot acest proces este totusi lipsit de vreun impact pentru Pamant, iar acesta este, pana la urma, un lucru foarte bun, altfel am fi fost in mod constant bombardati de energia si gazele eliminate in toata aceasta procedura.

Calea Lactee este in mod constant studiata de catre oamenii de stiinta, iar ceea ce continua acestia sa ne arate surprinde din foarte multe puncte de vedere pentru ca putini si-au imaginat felul in care a evoluat galaxia pana acum.