LUNA: Fenomenul IMPORTANT care este Vizibil DOAR la Noapte

LUNA trece in aceasta noapte printr-un fenomen important, care va fi si ultimul din acest an, iata ce va putea fi urmarit pe cer in cursul urmatoarelor ore.

LUNA umbra

LUNA va trece astazi printr-un fenomen important care va fi vizibil inclusiv din Romania in cursul acestei nopti de catre toti cei care vor fi cu adevarat interesati sa vada un spectacol de acest gen pe cerul instelat. Mai exact, o eclipsa de luna in penumbra va fi vizibila in cursul acestei nopti, asta dupa ce luna va fi vizibila plina pe cer, deci va fi un spectacol foarte interesant pe care oricine il va putea urmari cu mare interes in aceasta noapte, fara vreun telescop.

LUNA va fi vizibila plina chiar inainte de miezul noptii, insa eclipsa in penumbra va avea loc undeva spre dimineata, atunci cand satelitul natural al Pamantului va fi partial ascuns fata de omenire pentru o perioada scurta de timp. LUNA trece cu o anumita frecventa prin acest tip de feonmene, ele nefiind chiar atat de rare precum ar crede unii, insa chiar si asa, vorbim despre un eveniment special care ar trebui urmarit cu interes de catre multa lume.

LUNA: Fenomenul IMPORTANT care este Vizibil DOAR la Noapte

LUNA nu va fi ascunsa in totalitate fata de Pamant, ea intrand in umbra planetei noastre pentru o anumita perioada de timp, deci nu vorbim despre o eclipsa clasica, dar despre una destul de interesanta intr-o buna masura. In timpul acestei eclipse in penumbra, luna va fi mult mai intunecata decat de obicei, iar asta o va face sa apara intr-un mod deosebit pe cer, insa va trebui sa va treziti destul de dimineata pentru a vedea intregul fenomen.

LUNA va deveni mai intunecata in proportie de 85% in timpul acestei eclipse in penumbra, astfel ca nu vom vedea o schimbare totala a ei, ci doar una care va viza cea mai mare parte a suprafetei sale. LUNA este, dupa cum stiti mai mult ca sigur deja, cel mai apropiat obiect in raport cu Pamantul, iar asta il face sa fie cu atat mai interensant, mai ales ca totul va fi vizibil chiar si cu ochiul liber din anumite zone geografice ale planetei noastre.

LUNA va trece pentru ultima oara printr-un fenomen de acest gen in cursul acestui an, astfel ca va trebui sa asteptam abia pana anul viitor pentru a vedea un eveniment similar pe cerul instelat.