Nelu Tataru: Cum voteaza in 6 decembrie romanii aflati in izolare, sau carantina

0

Nelu Tataru voteaza 6 decembrie romanii izolare carantina

Nelu Tataru a oferit astazi noi informatii cu privire la modul in care vor putea vota cetatenii care se afla in momentul de fata in izolare, sau carantina, acestia avand dreptul de a vota, iar autoritatile au pregatit urne mobile pentru ca ei sa-si poata exercita acest drept.

Nelu Tataru descrie un proces care este foarte similar cu cel pe care l-am vazut in cazul alegerilor locale din luna octombrie, deci nu se va schimba mai nimic din acest punct de vedere, ceea ce e de asteptat intr-o foarte mare masura pentru situatia de acum.

“Până în dimineaţa zilei de 6 (n.r. decembrie), toţi cei care sunt în carantină sau izolare să aibă aceste decizii pentru a putea face solicitarea către urna mobilă.

O persoană trebuie să apară într-o anchetă epidemiologică ca să facem acea carantinare sau izolare. Solicită DSP-ului să fie evaluată în cadrul acelei anchete. Noi luăm aceste decizii de carantinare şi izolare în urma unor anchete epidemiologice.

Haideţi să lăsăm totuşi ancheta epidemiologică să fie cea care decide care am fost contact direcţi şi care suntem carantinaţi sau izolaţi. Cu urna mobilă (n.r. vor vota) cei care fac dovada unei decizii de carantinare, izolare sau un act medical care să poată confirma… Eu spun că toţi cei care vor avea decizii de izolare, carantinare sau act medical doveditor vor putea vota cu urna mobilă.”