WhatsApp: OFICIAL, AVERTISMENTUL pentru Toate Telefoanele

WhatsApp are in mod oficial un avertisment foarte important pentru toti utilizatorii de telefoane, iata ce trebuie sa stii chiar acum despre mesajul sau.

WhatsApp nesigur

WhatsApp are un avertisment oficial pentru toti utilizatorii care folosesc aplicatia de mesagerie pe telefoane in momentul de fata, si este unul despre care ar fi extrem de bine sa stii, pentru ca te vizeaza in mod direct. Mai exact, dupa cum prea bine stiti deja, aplicatia WhatsApp le ofera utilizatorilor din toata lumea posibilitatea de a face backup pentru conversatiile pe care le fac in cadrul platformei, fie incluzand fisierele multimedia, fie excluzandu-le.

WhatsApp ofera aceasta functionalitate atat pentru telefoanele iPhone, cat si pentru telefoanele Android, insa felul in care functioneaza ambele este acelasi, dar pentru utilizatorii cu sistem de operare iOS vine si un avertisment. Cei de la WhatsApp le permit utilizatorilor de telefoane iPhone sa faca backup in iCloud pentru conversatiile pe care le poarta, insa compania din spatele aplicatiei de mesagerie avertizeaza oamenii ca aceste backup-uri nu sunt criptate.

WhatsApp: OFICIAL, AVERTISMENTUL pentru Toate Telefoanele

WhatsApp nesigur backup

WhatsApp cripteaza backup-urile pe care le trimite catre iCloud, insa de indata ce ele ajung in serverele celor de la Apple, nu mai beneficiaza de acest lucru, deci informatiile din ele pot fi accesate de catre compania americana. Desigur ca nu le pasa celor de la Apple de datele din backup-urile din WhatsApp, insa la cererea autoritatilor compania va putea furniza date din respectivele backup-uri pentru a ajuta autoritatile sa rezolve anchete penale, si nu numai.

WhatsApp are aceasta problema inclusiv in cazul backup-urilor facute si pentru telefoanele Android, acolo unde salvarea lor se face in Google Drive, insa tot fara vreun fel de criptare pentru a oferi siguranta pentru date. Practic, indiferent cum faceti backup pentru datele din WhatsApp nu veti beneficia de vreo siguranta a faptului ca ele nu vor putea fi accesate de catre oricine le descarca, dincolo de criptarea bazei de date in sine, restul nefiind protejat.

WhatsApp nu prea are ce sa faca in aceste conditii din moment ce pentru stocarea backup-urilor sunt folosite doua servicii externe, asa ca trebuie doar sa va obisunuiti cu ideea ca datele voastre nu sunt protejate in vreun fel.