Guvernul Romaniei: carantina generala, lockdown, nu va fi impusa dupa alegeri

0

Guvernul Romaniei carantina generala lockdown

Guvernul Romaniei, prin vocea primului-ministru, Ludovic Orban, le spune tuturor romanilor ca nu va fi impusa o carantina generala, lockdown, dupa alegerile parlamentare care vor avea loc in data de 6 decembrie, totul pentru a-i linisti si mai mult pe oameni.

Guvernul Romaniei spune ca totul este o “minciuna gogonata” care este propagata in spatiul public fara ca vreo realitate sa existe in spatele sau, iar asta e ceva ce tot auzim de ceva vreme, chiar daca pana acum nu au aparut si dovezi care sa sustina afirmatiile.

“Este o minciună gogonată. Am avut un moment dificil, pe parcursul a 7-8-10 zile, am avut un trend de creştere îngrijorător. În faţa acestui trend am luat măsuri de restricţie. Rezultatele acestor măsuri se simt. Rezultatele se văd, deja s-a oprit trendul de creştere şi pot să vă spun că săptămâna asta există pentru prima oară un trend de scădere a numărului de infectări, care se manifestă… Noi facem analiza în ziua acestei săptămâni comparată cu ziua echivalentă din săptămâna trecută, cu săptămâna anterioară. Pot să vă spun că deja cumulat pe 7 zile avem un trend clar de scădere cu peste 5.000 de cazuri mai puţin decât săptămâna trecută.

Economia României nu-şi poate permite un astfel de lockdown, noi trebuie să menţinem un echilibru. Oamenii au nevoie de locuri de muncă, trebuie să fie activi, trebuie să-şi desfăşoare viaţa profesională în condiţii cât mai aproape de normalitate. Din punct de vedere economic România nu-şi poate permite un lockdown. Lockdown înseamnă încă o cădere economică şi ar pune în pericol trendul de creştere economică pe care îl avem cert.”