Klaus Iohannis: Anunt privind Vaccinarea pentru Coronavirus

0

Klaus Iohannis vaccinare Coronavirus

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, a facut un anunt foarte important cu privire la vaccinarea impotriva noului Coronavirus, iar asta pentru ca in urmatoarele saptamani vor incepe sa ajunga in centrele de vaccinare primele doze, ele ajungand deja la depozite din Europa.

Klaus Iohannis spune ca la inceputul anului viitor vor exista 3 – 4 vaccinuri pentru imunizare impotriva Coronavirus, si ca toate dintre ele sunt eficiente impotriva virusului, doar ca va fi nevoie de o doza aplicata de doua ori pentru ca oamenii sa fie protejati.

“În acest moment, știm sigur că sunt mai multe variante de vaccin care sunt în fază avansată de testare-aprobare și este foarte posibil ca la începutul anului viitor să avem 2-3 tipuri, poate chiar 4 tipuri de vaccin, care toate funcționează bine.

Este destul de probabil să avem chiar de la începutul anului să avem un vaccin sau două disponibile și pentru noi, în România. Sigur, vorbim de primele tranșe, care, însă vor fi suficiente pentru a vaccina întregul personal medical din România, majoritatea pacienților cu boli care au dovedit că sunt periculoase în combinația Sars-Cov-2 și cred că asta este o veste foarte bună.”