Guvernul Romaniei: controalele mastilor vandute in Romania vor continua

Guvernul Romaniei controale masti romania

Guvernul Romaniei, prin vocea primului-ministru, Ludovic Orban, a afirmat ca in perioada imediat urmatoare vor continua controalele pentru verificarea mastilor care sunt vandute in magazinele din Romania, asta dupa ce 20 de milioane de bucati au fost retrase de la vanzare.

Guvernul Romaniei va continua controalele pentru ca in Romania s-au vandut foarte multe masti despre care nu se stie daca ofera, sau nu, protectie impotriva Coronavirus, iar asta pentru ca ele nu au certificarile europene necesare pentru a se confirma acest lucru.

“Informaţiile au rezultat în urma controalelor ANPC. A dat toate sancţiunile în conformitate cu legea, au fost scoase de pe piaţă măştile care nu sunt autorizate şi ANPC-ul va continua controale în forţă privind măştile neconforme. Vameşul nu desface neapărat masca, face vămuirea, nu stabileşte calitatea. Sigur că trebuie să verifice dacă produsul este cel din actele de intrare în ţară, dar aici trebuie să existe din perspectiva tuturor celor implicaţi controale foarte serioase.”