Facebook va sterge informatiile false privind vaccinurile COVID-19

facebook sterge informatii false vaccin covid-19

Facebook a anuntat in mod oficial o decizie extraordinar de importanta pentru viitorul omenirii, mai exact va sterge orice fel de informatii false privind vaccinurile COVID-19 din cadrul platformei sale, ceva ce trebuia sa faca de foarte multa vreme deja.

Facebook ia aceasta decizie pentru ca in urma Marii Britanii si alte tari din toata lumea, inclusiv Comisia Europeana, se pregatesc sa aprobe primele vaccinuri care urmeaza sa fie folosite pentru imunizarea populatiei, si reducerea raspandirii virusului.

Facebook este principala platforma prin care se distribuie informatii false cu privire la cam orice fel de subiect din viata reala, in special cu privire la Coronavirus, astfel ca decizia de a sterge informatiile false privind vaccinurile va salva cu siguranta foarte multe vieti.

“Aceasta ar putea include afirmații false cu privire la siguranța, eficacitatea, ingredientele sau efectele secundare ale vaccinurilor. De exemplu, vom elimina afirmațiile false conform cărora vaccinurile COVID-19 conțin microcipuri sau orice altceva care nu se află pe lista oficială a ingredientelor vaccinului. Întrucât este devreme și faptele despre vaccinurile COVID-19 vor continua să evolueze, vom actualiza în mod regulat afirmațiile pe care le eliminăm pe baza îndrumărilor din partea autorităților de sănătate publică pe măsură ce vor afla mai multe.”