Nelu Tataru: Vaccinul impotriva Coronavirus este unul Sigur

Nelu Tataru Vaccinul Coronavirus Sigur

Nelu Tataru a facut astazi o afirmatie foarte importanta pentru toti romanii, el spunand ca vaccinul impotriva Coronavirus este unul sigur, chiar daca a fost produs atat de repede, cooperarea internationala fara precedent, si evolutiile tehnologice, facilitand producerea sa.

Nelu Tataru a spus deasemenea ca se va vaccina public daca asta va ajuta populatia sa aiba incredere in vaccinul impotriva Coronavirus, si va fi convinsa sa il faca astfel incat sa scape de o posibila infectare, si toate problemele aduse de catre aceasta.

“Dacă ajută, da. Eu mă voi vaccina oricum. Nu putem să ne imunizăm decât prin boală sau făcând acest vaccin. Acest vaccin, chiar dacă a fost elaborat destul de repede, are şi siguranţă. Suntem după ani de zile de cercetări în această ştiinţă a vaccinurilor. Evaluarea s-a făcut pe eşantioane mari populaţionale, pe eşantioane care au cuprins şi pacienţi cu comorbidităţi. Evaluarea de faza III ne-a arătat că au eficacitate de 95 – 97%.

În primăvară vom ajunge segmentul de populaţie generală să fim vaccinaţi. Este momentul în care vom vedea o scădere a numărului de cazuri, dar trebuie să înţelegem că acest vaccin are şi un rapel, că acest vaccin are o anumită perioadă în care dă acea componentă de anticorpi şi va trebui reevaluat în alt sezon în măsura în care evoluţia se va produce în continuare.”