Raed Arafat: anunt privind obligatia angajatilor de a se vaccina

Raed Arafat obligatie angajati vaccinare

Raed Arafat a fost intrebat daca angajatii vor putea sa ii oblige pe angajati sa se vaccineze impotriva Coronavirus pentru a putea veni la munca, seful DSU a spus ca vaccinarea va fi optionala pentru toata lumea, nu obligatorie, deci in mod teoretic n-ar trebui sa existe o problema de acest gen.

Raed Arafat spune totusi ca angajatii care nu sunt vaccinati ar putea avea anumite limitari impuse de catre angajatori pentru a nu pune in pericol alte persoane, sau a nu se pune in pericol intre ei, cei vaccinati fiind oricum protejati impotriva unei posibile infectari.

“Un angajator poate să ajungă la concluzia că dacă nu te-ai vaccinat, atunci poate că trebuie să respecți anumite restricții, mai mult decât colegii tăi care s-au vaccinat. Acest lucru este posibil. Depinde câți s-au vaccinat în firma respectivă, depinde de natura activității firmei, cum este acțiunea în firmă, așa că n-am să răspund la această întrebare, pentru că incumbă foarte multe aspecte, inclusiv juridice, pe care nu pot să le discut acum.

La acest moment nu s-a discutat de obligativitatea vaccinării și nici despre o posibilă condiționare a angajatorului. Eu sunt într-un minister foarte mare și vă garantez că nu s-a discutat despre o astfel de abordare”, a dat asigurări secretatul de stat în MAI. „Dar da, persoanele vaccinate, cel mai probabil, nu numai în România, peste tot, se vor bucura, poate, de drepturi suplimentare.”