Calea Lactee: ULUITORUL Anunt care a UIMIT Toata Omenirea

Calea Lactee este in centrul unui anunt uluitor care a uimit toata omenirea, iata ce a fost descoperit, si ce importanta are pentru toata lumea.

Calea Lactee densitate

Calea Lactee a avut zilele trecute publicata o dezvaluire uimitoare de catre oamenii de stiinta care au analizat datele inregistrate de catre Gaia, unul dintre instrumentele folosite pentru a analiza galaxia noastra, si nu doar atat. O harta cu miliarde de stele din Calea Lactee a fost facuta de catre cercetatori, dar separat de asta, inclusiv galaxiile care o orbiteaza pe a noastra au fost monitorizate.

Calea Lactee are intre 50 si 60 de galaxii care o orbiteaza, numarul exact nefiind cunoscut din cauza faptului ca unele dintre ele emit atat de putina lumina incat nu pot fi observate de catre oamenii de stiinta. Chiar si asa, cercetatorii au reusit sa vada mai bine ceea ce se ascunde in unele dintre ele, iar conform lor, Calea Lactee ar avea in jurul sau galaxii care ascund chiar si cateva miliarde de stele si planete, cifre impresionante, indiferent cum le privim.

Calea Lactee: ULUITORUL Anunt care a UIMIT Toata Omenirea

Calea Lactee are sute de miliarde de stele, in comparatie cu galaxiile care o orbiteaza, unele dintre acestea avand doar cateva sute de stele, deci au si dmensiuni foarte mici, deci in cazul unei coliziuni, vor fi total “inghitite”. Distantele dintre Calea Lactee si aceste galaxii variaza de la doar 26.000 de ani-lumina, si pana la 1 milion de ani-lumina, astfel ca unele dintre ele se afla la departare extrem de mare, si de aceea sunt atat de greu de analizat de cercetatori.

Calea Lactee se intinde pe o distanta uriasa, iar Gaia poate vedea miscarile stelelor aflate la distante de pana la 100.000 de ani-lumina, insa dincolo de aceasta distanta ele nu pot fi chiar atat de usor monitorizate de pe Pamant. Analizarea galaxiilor si stelelor care se afla in apropiere de Calea Lactee este esentiala pentru a intelege mult mai bine ceea ce se intampla in galaxie a noastra, si poate ajuta omenirea sa inteleaga mai bine evolutia universului.

Calea Lactee va fi in continuare monitorizata nu doar folosind Gaia, ci si alte telescoape din lumea intreaga, si vom afla cu siguranta mai multe informatii importante in legatura cu universul din care facem parte.