Bucuresti: Cosurile de Cumparaturi aproape de a fi Interzise

Bucuresti Cosurile Cumparaturi Interzise

Cosurile de cumparaturi sunt foarte aproape de a fi interzise in Bucuresti din cauza pandemiei de Coronavirus, autoritatile urmand a discuta vineri despre aceasta propunere, care se aplica deja in judetul Arges de ceva vreme, si are drept menire reducerea raspandirii virusului.

Cosurile de cumparaturi, care trec din mana in mana fara a fi igienizate, sunt o metoda de raspandire a Coronavirus daca lipseste dezinfectarea mainilor, iar autoritatile incep sa se aplece mai serios si asupra problemei transmiterii prin contact cu suprafete, cel putin in Bucuresti, unde numarul cazurilor noi a explodat.

Iata ce au spus autoritatile din ARges inainte de a implementa aceasta masura.

“De comun acord, s-a stabilit să se renunțe la coșurile de cumpărături de mână, care reprezintă un factor de risc epidemiologic. În același timp, vor fi montate mai multe dispensere cu dezinfectant, pentru igienizarea mâinilor. Angajații supermarketurilor și agenții de pază vor fi mai vigilenți și vor îndemna clienții să respecte normele de protecție sanitară – în special purtarea corectă a măștii și păstrarea distanței fizice. În caz de nevoie, va fi limitat accesul clienților în magazin.”