Facebook: Decizia IMPORTANTA Impusa de catre Comisia Europeana

Facebook continut terorist

Facebook, YouTube, si alte retele de socializare, sau video sharing, din Europa, sunt vizate de o noua directiva care le obliga sa stearga in maxim o ora orice fel de continut care prezinta un act terorist, indeamna la acte de terorism, etc.

Comisia Europeana dorea sa impuna asemenea masuri de ceva vreme, insa iata ca abia acum a gasit si solutia prin care sa faca acest lucru, si vorbim despre o veste extrem de importanta pentru a-i proteja pe cetatenii europeni de continut de acest gen.

Facebook a fost in trecut in centrul unor scandaluri, la fel ca si YouTube, din cauza faptului ca inregistrari video cu acte teoriste au ramas active in platformele lor pentru zile la rand, insa in baza noii directive europene, asta n-ar trebui sa se mai intample, sau vor fi aplicate amenzi.

Comisia Europeana va amenda companiile care incalca aceste prevederi, un procent din veniturile lor anuale fiind vizate ca parte a acestei masuri, astfel ca vorbim despre masuri de sanctionare similare cu cele aplicate in cazul incalcarii prevederilor GDPR.

Comisia Europeana a propus aceasta masura in 2018, insa inainte ca ea sa intre in vigoare la nivel european e nevoie ca atat Consiliul Europei, cat si Parlamentul European, sa o adopte, dupa care va deveni lege comunitara, aplicabila in tot spatiul Uniunii Europene.