Guvernul Romaniei: Romania va Gazdui Centrul pentru Securitate Cibernetica al UE

Guvernul Romaniei centru securitate cibernetica

Guvernul Romaniei a anuntat astazi ca Romania va gazdui Centrul pentru Securitate Cibernetica al UE, prima institutie a Uniunii Europene care este gazduita de catre tara noastra, si nici ca se putea alege ceva mai bun pentru noi.

Guvernul Romaniei va lucra in mod activ la punerea bazelor acestui centru pentru securitate cibernetica, scopul fiind de a asigura atat pentru Romania, cat si pentru celelalte tari din Uniunea Europeana, siguranta de care este nevoie in aceasta perioada.

“Premierul interimar, Nicolae Ionel Ciucă: Centrul Cyber al UE, prima structură a Uniunii Europene găzduită de România, este un semnal puternic de încredere și de recunoaștere a contribuției țării noastre la dezvoltarea securităţii cibernetice în Europa si în lume.

Este un moment istoric, care dă posibilitatea României să contribuie la îndeplinirea obiectivelor UE în era digitală.

Faptul că Bucureștiul a câștigat o competiție foarte strânsă cu alte șase orașe europene importante este meritul eforturilor susținute ale tuturor instituțiilor implicate în acest proces și o dovadă a îndeplinirii condițiilor necesare: securitatea cibernetică a rețelelor 5G, conectivitatea la cele mai înalte standarde și un ecosistem dezvoltat de securitate cibernetică, precum și un număr semnificativ de specialiști ICT și companii tech inovatoare.

Centrul Cyber va acționa pentru stimularea cercetării şi inovării tehnologice în vederea consolidării securității cibernetice în cadrul Uniunii. Felicit echipa care a pregătit și promovat dosarul la nivelul Comisiei Europene și vă asigur de susținerea fermă a Guvernului pentru implementarea cu succes a acestui proiect.”